• Davet (current)
  • Komite
  • Genel Bilgiler
  • Konuşmacılar
  • Bilimsel Program
  • Sponsorlar
  • Kayıt
  • Konaklama
  • İletişim
  • CANLI YAYIN

Gün

Saat

Dakika

Saniye

  Davet   Komite   Genel Bilgiler   Konuşmacılar   Bilimsel Program   Sponsorlar   Kayıt   Konaklama   İletişim   CANLI YAYIN
Konuşmacılar

Prof. Dr. Buğrahan Bekir Yağcı
Veteriner Hekim Uyanış Öcal
Doç. Dr. Lora Koenhemsi
Prof. Dr. Murat Sarıerler
KLİVET Yönetim Kurulu Üyesi Melih Genç
Doç. Dr. Mert Polat
Dr. Mehmet Suat Yılmaz
Dr. Hadi Alihosseini
Prof. Dr. Okan Ekim
Prof Dr. Hüseyin Cihan
Royal Canin Bilimsel İletişim Uzmanı Vet. Hek. Seray Zeynep Eraslan
Uzm. Vet. Hek. Dilara Tuncer
Dr. Sencer Uygur
Dr. Pınar Can
Dr. Altan Armutak
Prof. Dr. Buğrahan Bekir Yağcı

1996 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı ve yine aynı yıl aynı kürsüde doktoraya başladı.
2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na geçti.
2011 yılında doçentlik 2019 yılında profesör ünvanını aldı.
Türkiye Veteriner İç Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.
Sağlık Bakanlığı Kuduz Bilim Kurulu üyesidir.
Ankara Veteriner Hekimler Odası AVHO Akademi eğitim koordinatörüdür.
KLİVET üyesidir.
Beşiktaş kongre üyesidir.
Çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma makalesi ve tebliği bulunmaktadır.

Veteriner Hekim Uyanış Öcal

2003 İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunuyum. Tükiye’de Pazarlama ve finans üzerine MBA ve Almanya’da da Micro MBA yaptım. 2007-2012 Tüm Ekip AŞ (Virbac Türkiye) Grup Ürün Müdürü, 2012-2017 Boehringer Ingelheim Pet Satış ve Pazarlama Yöneticisi, 2017-2021 Ceva Animal Health Kanatlı İş Birimi ve Pet Pazarlama Yöneticisi, 2021’den beri de Nestle Purina PetCare Türkiye Veteriner İlişkileri Müdürü.

Doç. Dr. Lora Koenhemsi

2003 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olmuştur. Bir sene boyunca özel bir klinikte çalıştıktan sonra, mezun olduğu üniversitenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. 2006 yılında araştırma görevlisi olmuş, 2019 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapmaktadır. Çeşitli ulusal ve uluslararası kongre ve dergilerde çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli ülkelerde gözlemci olarak görev almıştır. İç Hastalıklarının birçok konusu ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

Doç. Dr. Mert Polat

Lisans eğitimini takiben 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Ankara üniversitesi veteriner fakültesinde 2012 yılında bilim doktoru ünvanını aldı. 2013 yılından itibaren Kırıkkale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde 44 araştırma makalesi, 32 kongre bildirisi ve 23 bilimsel araştırma projesi bulunmaktadır. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Derneği, Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği, Türk Veteriner Jinekoloji derneği ve Türk BUİATRİ derneklerine üyelikleri ve yönetici görevleri bulunmaktadır.

Following his undergraduate education, he started to work as a research assistant in Kırıkkale University, Faculty of Veterinary Medicine, Department of Obstetrics and Gynecology in 2005. In 2012, he received his doctorate degree from Ankara University, Faculty of Veterinary Medicine. Since 2013, he has been working as a researcher and lecturer at Kırıkkale University. He has 44 research articles, 32 congress papers and 23 scientific research projects at national and international level. He has memberships and executive duties in Ankara Region Chamber of Veterinarians, Association of Veterinarians, Association of Clinician Veterinarians, Turkish Veterinary Gynecology Association and Turkish BUIATRI associations.

Prof. Dr. Hüseyin Cihan

İki bin bir yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında Türkiye'deki boz ayların sağlık statüleri ile ilgili doktoraya başlayan Prof. Dr. Hüseyin CİHAN, doktora sürecinden bu yana küçük hayvan hekimliğinin yanı sıra klinik onkoloji-sitoloji ve egzotik & vahşi hayvan hekimliği konularında çalışmalarda bulunmuş ve araştırmalarını bu konularda yoğunlaştırmıştır. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Vahşi Hayvan Veteriner Hekimleri Birliği tam üyesi olan Dr. CİHAN, yurt içi ve yurt dışında yapılan pek çok küçük hayvan, egzotik ve vahşi hayvan hekimliği toplantısına dinleyici ve konuşmacı olarak katılmış olup, aynı konuda düzenlenmiş olan kurs ve toplantıların organizasyonlarında ve eğitiminde yer almıştır. Özellikle küçük hayvan hekimliği onkoloji ve egzotik hayvan alanında eğitimlerde konuşmacı olarak yer alan Dr. CİHAN, bu alanda doktora öğrencisi de yetiştirmektedir. Halen Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyeliğine ve İç Hastalıkları Anabilim Dalında Anabilim Dalı Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Dr. Altan Armutak

Dr. Öğretim Üyesi Altan Armutak İstanbul da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1986 yılında mezun olur. Aynı fakültede Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Dr. Sencer Uygur

2018 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 2023 yılında, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda, “Kedilerde Diyafizer Oblik Tibia Kırıklarının Sirküler–Semisirküler Eksternal Fiksasyon Sistemleri ile Stabilizasyonunun Makaslama Kuvveti Üzerine Etkilerinin Biyomekanik Karşılaştırılması” adlı doktora tezini tamamlayarak “Doktor” unvanını aldı.

Doktora eğitimi süresince, yaklaşık bir yıl boyunca yurt dışında çeşitli çalışmalar yürüttü. Avusturya’da Viyana Veteriner Üniversitesi Küçük Hayvan Cerrahi Kliniği’nde, İtalya’da Veterinary Clinic Vezzoni S.R.L.’de ve İngiltere’de Fitzpatrick Referrals’ta ortopedi ve travmatoloji alanında çalışmalarda bulundu.

Beş yılı aşkın doktora eğitimi süresince, TÜBİTAK’a sunduğu 1512 (Girişimcilik Destek Programı – BiGG) ve 2214/A (Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı) projeleri desteklenmeye değer bulundu.

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı kapsamında kurduğu Exvet Medikal isimli şirkette, kedi ve köpekler için yeni nesil anatomik eksternal fiksasyon sistemleri geliştirmektedir. Avrupa Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nin 2023 yılında Venedik’te düzenlediği kongrede, geliştirdiği yeni eksternal fiksasyon sistemini tanıtmıştır. 2025 yılında ise, Avrupa’daki en prestijli dergilerden biri olan VCOT Open’da Exvet Fiksasyon Sistemi’ni yayımlayarak bu yeni implant sistemini literatüre kazandırmıştır. Aynı zamanda, implantlar için uluslararası patent başvurusunda bulunmuştur.

Şu anda TÜBİTAK 2219 Projesi kapsamında, Viyana Veteriner Üniversitesi Küçük Hayvan Cerrahi Kliniği’nde Exvet fiksatörleri ile ilgili bir çalışma yürütmektedir.

Türkiye Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Derneği üyesi olup, iyi seviyede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir.

KLİVET Yönetim Kurulu Üyesi Melih Genç

KLİVET’in Mesleğimizdeki Yeri ve Önemi

Royal Canin Bilimsel İletişim Uzmanı Vet. Hek. Seray Zeynep Eraslan

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 2020 yılında üçüncülükle mezun oldum. Mezuniyetimin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nde Mikrobiyoloji ABD’da doktora programına başladım. Şu anda tez dönemindeyim ve Leptospira spp. üzerine çalışma yapacağım. Royal Canin’de Bilimsel İletişim Uzmanı olarak görev almaktayım. Burada beslenme ile ilgili eğitimlerin verilmesi ve proje çalışmaları ile mesleki gelişimime devam ediyorum.

Dr. Pınar Can

2009 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldum. 2013 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladım. 2010 yılında aynı anabilim dalında başladığım doktoramı 2016 yılında tamamlayarak bilim doktoru ünvanını aldım. 2020-2021 yılları arasında TÜBİTAK doktora sonrası yurtdışı araştırma bursu programı kapsamında 1 yıl süreyle Almanya Hannover Veteriner Üniversitesi Küçük Hayvan Kliniği Nöroloji Bölümü’nde araştırma projelerinde yer aldım. 2023 yılından beri Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Hayvan Hastanesi Nöroloji ve Fizik Tedavi Ünitelerinin sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Küçük hayvan genel cerrahisi, fizik tedavi ve nöroloji-nöroşirurji konularında çalışmalarıma devam etmekteyim.

Dr. Mehmet Suat Yılmaz

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Suat Yılmaz 1992 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğrenimini Bahçelievler İ.Ö.Okulu ve Hıdırlıktepe İlk öğretim okulunda, ortaokul ve lise eğitimlerini ise “Tam Eğitim Bursu” ile TED Polatlı Kolejinde tamamladı. Aynı bursu Üniversite eğitiminin sonuna kadar almaya hak kazandı ve lisans eğitiminin sonuna kadar burslu olarak öğrenimini sürdürdü. Ondokuzmayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 2011 yılında lisans eğitimine başladı, lisans eğitimi sırasında ilk zorunlu yaz stajını 2014 yılında 1 ay süre ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde ikinci zorunlu yaz stajını ise 2015 yılında Ospedale Per Animali DA Compagnia / Moncalieri, Torino /İtalya’da özel bir hayvan hastanesinde 3 ay süre ile Erasmus Plus programı kapsamında tamamladı. Beş yıllık Lisans eğitimini 2016 yılında tamamlayarak yine 2016 yılında aynı fakültenin Cerrahi Anabilim Dalı’nda “Kedilerde Humerus ve Femur Kırıklarının Tie-in Eksternal Fiksatör ile Sağaltımının Klinik ve Radyografik İncelenmesi” adlı doktora tezini 2021 yılında tamamlayarak “Doktor” unvanını aldı.

2021-2023 tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yaptı. Öğretim üyeliği sürecinde “Travmatoloji ve Ortopedik Cerrahi ”ve “Veterinary Orthopedic Surgary and Traumathology” adlı lisans derslerini verdi. Genel Cerrahi derslerinin “Nöroloji ve Nöroşirurji”, Eklem hastalıkları bölümlerini İngilizce ve Türkçe sınıfların her ikisine de lisans düzeyinde verdi. Ön lisans derslerinden “Ayak hastalıkları” dersinin “Sığır ve Atların Ayak ve Tırnak Hastalıkları” bölümünü ve Anatomi derslerini anlattı.15-17 Eylül 2022 tarihleri arasında veteriner hekimliği alanında Türkiye’nin en köklü kongrelerinden 17’nci Ulusal ve 3’üncü Uluslararası Veteriner Cerrahi Kongresi’nde sunduğu sözlü ve poster bildirileri ile KKTC’yi temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Suat Yılmaz, tez çalışmasıyla “En Başarılı Genç Araştırmacı” ödülüne layık görüldü. Halihazırda Ortovet Veteriner Kliniği Veteriner Ortopedi ve Fizyoterapi Merkezinin kurucu ve sorumlu hekimi olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Prof. Dr. Murat Sarıerler

Aydın’da 1970 yılında Dünyaya gelen Prof. Dr. Murat SARIERLER, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olmuştur. Yine Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Cerrahi Anabilim Dalında 1992-1999 yılları arasında doktora eğitimini almış, bu arada 1994 yılında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevliliği sınavını kazanmıştır. Doktora eğitimi tamamlanınca Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında göreve başlamış, 2000 yılında Yardımcı Doçent Dr., 2005 yılında Doçent Dr. ve 2011 yılında da Profesör Dr. ünvanlarını almış, 2003-2004 ve 2011-2014 yılları arasında da ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda makale ve kongre tebliği yayınlamış ve aynı zamanda 14 adet doktora ile 21 adet yüksek lisans öğrencisine danışmanlık yapmıştır. Litvanya, Letonya, Macaristan, Romanya, Belçika ve İtalya’da misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Yine yurt içinde pek çok kongre ve meslek içi eğitim toplantılarında radyoloji ve ortopedi konularında davetli konuşmacı olarak yer almıştır. BAP ve TÜBİTAK destekli birçok bilimsel projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev alan SARIERLER, 2008-2011 yılları arasında TÜBİTAK Tarım Ormancılık ve Veteriner Araştırma Destek Grubu Danışma Kurul Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca ADÜ Bilim Kurulu Başkan Yardımcılığı, ADÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyeliği, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanlığı, Klinik Bilimler Bölüm Başkanlığı ve Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Halen ADÜ Veteriner Fakültesi yönetim kurulu üyesidir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Murat SARIERLER, ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında, küçük hayvanlarda tanısal görüntüleme (radyoloji, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi, endoskopi, artroskopi), ortopedik cerrahi ve yumuşak doku cerrahisi konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Uzm. Vet. Hek. Dilara Tuncer

1985 Adapazarı doğumluyum,2010 İstabul üni. Vet. Fakültesinden mezunum, 2021 de Samsun ondokuz mayıs üni cerrahi bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. , 13 senedir veteriner göz polikliniğinde çalışıyorum , 2 çocuk annesiyim:)

Dr. Hadi Alihosseini

1977 yılında İran/Tebriz'de doğdum. 1995 yılında Orumiyeh Azad Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’ne girip, 2002 yılında mezun oldum. 2002-2007 yılları arası aynı fakültede hayvan hastanesinde; iç hastalıkları, Nöroloji, Dermatoloji Ve Oftalmoloji sınıf eğitimlerinde bulundum. Aynı tarihlerde Hastanenin İç Hastalıkları Servisinde Fulltime olarak çalıştım. 2005-2006 yılları arasında Kopenhag Küçük Hayvan Hastanesi’nde stajyer olarak bulundum.

2008 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında doktoraya başlayarak 2014 yılında ‘’Bilim Doktoru’’ ünvanı aldım. 2024 yılında Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığından ‘’Veteriner İç Hastalıklar Uzmanlık Belgesini’’ aldım. Doktora dönemi ve sonrasında yurtiçi ve yurtdışı sempozyumda ve farklı dergilerde yayınlanmış 20’nin üzerinde makalem ve çeşitli kongrelerde sunulmuş 50’nin üzerinde tebliğim mevcuttur.

2012 yılında İstanbul Etiler’de ‘’Terapist Veteriner Polikliniği’’nin kurucu ortağı olarak günümüze kadar İç Hastalıklar ve Kardiyoloji bölümünde hizmet vermekteyim. 16 yıldır Veteriner Kardiyolojiye alanında günğmüze kadar çalışmalarım devam etmektedir.

Sevgilerimle

Dr. Hadi ALİHOSSEİNİ

Prof. Dr. Okan Ekim

Dr. Okan Ekim; 2003 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Fakülte'nin Anatomi Anabilim Dalı'nda ilk lisansüstü eğitimine başlayarak 2008 yılında doktorasını tamamladı.

2009 yılında Ankara Veteriner Anatomi Müzesi'nin kuruluş çalışmalarını yürüterek, 2013 yılında Türkiye'de bir ilk olarak müzenin tüm halkımıza açılmasını sağladı.

Dr. Ekim; 2014 yılında veteriner klinik becerileri ile ilgili olarak sırasıyla Viyana, Hannover ve Dublin'de uygulamalı eğitimler aldı ve sonrasında veteriner fakülteleri arasında bir ilk olarak Ankara Veteriner Klinik Beceri Laboratuvarı'nın kurulumunu tamamladı.

Dr. Ekim; ikinci lisansüstü eğitimini müzecilik ve müze eğitimi alanında yaptı.

Okan Ekim şu anda Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde, Kök Hücre Enstitüsü'nde ve Adli Bilimler Enstitüsü'nde lisans ve yüksek lisans dersleri vermekte ve multidisipliner çalışma gruplarıyla, kök hücre, insan tümörleri ve sinir rejenerasyonları üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Dr. Okan Ekim; halihazırda Ankara Üniversitesi'nin Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü görevini de sürdürmektedir.

Klivet 2. Ulusal Öğrenci Kongresi © 2024