Yapım Aşamasında...
1997 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandı. 3. sınıftan itibaren gönüllü olarak özel veteriner kliniklerinde çalışmaya başladı. 2002 yılında fakülteden ikincilikle mezun oldu. 2003 yılında İÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda doktoraya başladı. 2010 yılında aynı anabilim dalında görevine doktor olarak devam etti. 2013 yılında Saraybosna’da, 2016 yılında Romanya’da, 2019, 2022 ve 2023 yıllarında Türkiye’de davetli konuşmacı oldu. 2014 yılında bir ay süreyle Florida Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Bilimleri İç Hastalıkları Departmanı ve Yoğun Bakım Servisi’nde gözlemci olarak bulundu. Bu süre içerisinde ayrıca üniversitenin deniz memelileriyle gerçekleştirmiş olduğu bakım ve takiplere gönüllü olarak katıldı. 2017 yılında doçentlik sözlü sınavında başarılı oldu. 2018 yılında Slovenya’da ve 2023 yılında Polonya’da Erasmus kapsamında ders verme göreviyle bulundu. Veteriner Hekimlik ile ilgili çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı, çevirileri ve çeviri editörlüğü mevcuttur. Çalışma konuları arasında kedilerde ve köpeklerde üroloji-nefroloji, dermatoloji, viral ve enfeksiyöz hastalıklar yer almaktadır. Yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda sözlü ve poster bildirisinin olmasının yanı sıra, ulusal/uluslararası iş birliği projelerinde de görev almaktadır. Aktif olarak meslek içi ve öğrenci eğitimlerine ilaveten hayvanlarla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde de görev almaktadır.
Prof. Dr. Barış Kürüm, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuştur.
Akademik kariyerine 1998 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Ankara Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 1997 yılında başladığı cerrahi doktora programını ise 2003 yılında tamamlayarak “bilim doktoru” unvan ve yetkisini almıştır.
Doçent unvanını 2013, profesör unvanını ise 2021 yılında almıştır. Halen Kırıkkale üniversitesinde öğretim üyesi ve aktif klinik hekimi olarak çalışmaktadır. Birincil ilgi alanı küçük hayvan ortopedisi ve ortopedik sorunların cerrahi tedavi yöntemleridir. Konu ile ilgili çok sayıda lisans, lisansüstü dersi vermiş, farklı organizasyonlarda konuşmacı olarak yer almıştır.
Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (VOD) kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesidir.
1954 yılında Tokat'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Tokat'ta tamamlamıştır. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olup, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine asistan olarak girmiştir. 1983 yılında Veteriner Radyoloji ile ilgili çalışma yaparak Veteriner Hekim Dr. unvanını almıştır. Daha sonra 1988 de Yardımcı Doçent, 10.10.1991 de Doçent, 13.03.1997’de de Profesör unvanı almıştır.
Akademik yaşamında; Danimarka, İsviçre, Almanya, İngiltere ve Amerika'da araştırma ve incelemelerde bulunarak bilgi ve deneyimini artırmıştır.
KHVHD (Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Derneği), KLİVET (Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği) ve WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) üyesidir. Dr. Acar'ın Veteriner Radyoloji, Veteriner Cerrahi, Ortopedi, Artroskopi ve Uriner sistem Cerrahisi ile ilgili yayımlanmış yurt içi ve yurt dışı makaleler, kongre tebliğleri ve posterleri vardır.
Veteriner Hekim Prof. Dr. Suphi Erdem ACAR, IU. Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim üyesiyken, kendi isteği ile 17 Nisan 2006 tarihinde emekli olmuştur.1983 İzmir’de doğmuş, ilk ve orta eğitimini Almanya’da tamamlamıştır. 2006 senesinde İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olup, aynı sene girdiği Zootekni ABD’da “İstanbul’da kedi ve köpek sahiplenmesinin sosyo-ekonomik parametreleri” üzerine doktora tezini 2012 yılında başarı ile savunmuştur. 2006 yılından bu yana serbest klinisyen olarak çalışan Dr. Onur kariyerinin büyük çoğunluğunu diş ve çene cerrahisine adamaya karar vermiş ve bu amaçla 2016 yılında kurduğu Vetdentistanbul çatısı altında meslektaşlarının sevklerini kabul etmeye başlamıştır. Son sekiz yıl içinde ikibinden fazla dental ve maksilofasiyal cerrahi işlemde veteriner kliniklerinin çözüm ortağı olmanın gururuyla haftanın beş günü hastalarını ve konsültasyonları sadece randevu ile kabul etmektedir. Yakın zamanda Münih Veteriner Diş Merkezinin uzmanlarından birisi olarak kısmen Almanya’da çalışmaya başlayacaktır.
İş haricinde fotoğrafçılık, kayak, balıkçılık, ebru ve hobi bahçesiyle vakit geçirmekte, üç kedisi (kargo, mimi, keke) ile birlikte Burgazada’sında yaşamaktadır.Dr. E. Güçlü Gülanber 1988 yılı İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur. 1989-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı'nda Dr. Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Doçent unvanını almıştır. 1992 yılında Pekin Ziraat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Geleneksel Çin Veteriner Tıbbı (GÇVT) Anabilim Dalında eğitim almak üzere Türkiye'den Çin Halk Cumhuriyeti'ne giderek, GÇVT ve akupunktur kursunu tamamlayarak sertifikasını almıştır. Merkezi ABD, Florida’da bulunan Chi Üniversitesinden CVA, CVCH, CVFT sertifikalarına da sahiptir. 1994 yılında "Veteriner hekimlikte akupunktur ve akupunktur uygulamaları" başlığı altında hazırladığı doktora tezi ile "Doktor Veteriner Hekim" ünvanını almıştır ve Türkiye’de veteriner hekimlikte akupunkturu klinik pratikte uygulayan ilk klinisyendir. Yine bu tez Türkiye'de sağlık bilimleri alanında akupunktur ile ilgili yapılan ilk doktora tezidir. Aynı zamanda Küçük hayvanlarda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisansını tamamlamıştır.
Dr. Gülanber, biorezonanz-frekans terapisi, enerji tıbbı, homeopati, homotoksikoloji, proloterapi, nöralterapi ve ozonterapi gibi tamamlayıcı ve bütüncül yöntemleri özellikle ortopedik, nörolojik, onkolojik hastalarda yaygın olarak kullanmaktadır. 50'den fazla ulusal ve uluslararası bilimsel yayını bulunan Dr. Gülanber, İstanbul’da kendi kurduğu G&G Academia'da klinisyen olarak çalışmaktadır.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. Türkiye’de köpeklerde davranış bozuklukları ile ilgili olarak hazırlanan ilk doktora tezi olan "Köpeklerde davranış bozukluklarının nedenleri ve saldırganlık problemlerinde amitriptilin ve klomipraminin etkilerinin karşılaştırılması" başlıklı çalışmasını Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamlayarak 2004 yılında doktor unvanını aldı. 2004-2007 yılları arasında aynı üniversitede Araş. Gör. Dr. ve 2007-2008 arası Öğretim Görevlisi kadrosunda çalıştı. 2009 yılında Yardımcı Doçent Dr., 2011 yılında Doçent Dr. 2017 yılında Prof. Dr. unvanı aldı.
Elliden fazla bilimsel makale ve çok sayıda kongre tebliği olan Yalçın, birçok kongrede çağrılı konuşmacı olarak konferanslar vermektedir. Lisans ve lisansüstü düzeyde çok sayıda ders vermektedir. İlköğretim okulları ile ilgili çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri ve dokuz adet bilimsel proje tamamlamıştır. 2014 yılında Uludağ Üniversitesi Proje Ödülü’nü almıştır. Çocuklar için ‘Sevimli Patiler’ kutu oyununu tasarlamıştır. II. Sokak Hayvanları Kongresi ve I. Uluslararası Veteriner Klinik Yönetimi ve İşletmeciliği Kongrelerine ve Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği VII. Bahar Sempozyumu’na Başkanlık yapmıştır. Dokuz kongrede Düzenleme Kurulu’nda çalışmıştır. 2017-2018 yılları arasında Dekan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2019 yılında Amerika’da davranış bilimleri konusunda iyi veteriner hekimlik uygulama programı olan ‘Fear Free Happy Homes Awards’ ödülünü almıştır. 2020 yılında Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın düzenlediği ‘Hayal et! Toplum için gerçekleştir!’ konulu sosyal girişimcilik yarışmasının danışmanı ve jüri üyesidir.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları AD Başkanlığı görevi yapmış olup, Davranış Bozuklukları Kliniği Yöneticiliği ve Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Üyeliği görevlerine devam etmekte olup evli ve 1 çocuk, 3 kedi annesidir.
1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Özge Turna 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından aynı üniversitenin Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamış, aynı zamanda İstanbul’da özel bir klinik açmıştır. 2005 yılında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamış ve ortağı olduğu klinikten ayrılmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır. Veteriner Jinekolojik Doppler Ultrasonografi eğitimi için bir süre Hannover Üniversitesi ve Zurich Üniversitesi’nde bulunmuştur. Ağırlıklı çalışma ve ilgi alanları Jinekolojik Klinik ve Moleküler Onkoloji, Jinekolojik Görüntüleme, Jinekolojik Cerrahi ve İnfertilitedir. Bu alanlarda uluslararası indekslerde taranan birçok makalesi bulunmaktadır. 2019-2020 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından “En fazla proje alan Akademisyen” ödülüne layık görülmüştür. Prof. Dr. Özge Turna Temel ve Klinik Veteriner Onkoloji Derneği’nin Genel Sekreteri olarak görev almaktadır. 9 yaşında bir oğlu, 4 yaşında bir kedisi vardır.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 2006 yılında mezun oldum. Kısa süreliğine özel bir veteriner kliniğinde çalıştıktan sonra mezun olduğum fakültenin İç Hastalıkları Anabilim Dalında doktora eğitimine başladım. 2013 yılında doktoramı bitirerek, Dr unvanı almaya hak kazandım. Araştırma görevlisi olarak aynı bölümde 2022 yılı ocak ayına kadar çalıştıktan sonra istifa ederek ayrıldım. Şu an kendi kurmuş olduğum VKM-Veteriner Kardiyoloji Merkezinde çalışmalarıma devam etmekteyim.
1992 yılı Tokat’da doğmuş; ilköğretimini Samsun’da ,lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olup, aynı yıl Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2017 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayıp doktora eğitimine başlamıştır. Şu anda göz hastalıkları üzerine olan tezine devam etmektedir. Hem yüksek lisans hem de doktora eğitimi boyunca genel cerrahi ve göz hastalıkları alanına yoğunlaşmıştır.
Yurt içi ve yurt dışı eğitimlerde uzmanlaştığı alan ile ilgili sözlü ve yazılı sunumlarda bulunmuş, konuşmacı ve katılımcı olarak yer almıştır. 2023 yılından beri ulusal bir pet dergisinde aylık olarak göz hastalıkları ile ilgili yazısı yayımlanmaktadır.
2018 yılından beri aktif olarak serbest veteriner hekim olarak çalışmaktadır.
Evli ve üç engelli kedi annesidir.
2003 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olmuştur. Bir sene boyunca özel bir klinikte çalıştıktan sonra, mezun olduğu üniversitenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. 2006 yılında araştırma görevlisi olmuş, 2019 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapmaktadır. Çeşitli ulusal ve uluslararası kongre ve dergilerde çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli ülkelerde gözlemci olarak görev almıştır. İç Hastalıklarının birçok konusu ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
Araş. Gör. Dr. Ebru ERAVCI YALIN 2001 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olup, 2007 yılında aynı fakültede Cerrahi Anabilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini 2012 yılında tamamlayarak Doktor ünvanını almıştır. Doktora eğitiminden bugüne kadar nöroloji, nöroşirurji, ileri görüntüleme teknikleri ve elektrodiyagnostik tanı alanlarında eğitimlere katılmıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri, kongrelerde sunulmuş sözlü ve poster bildirileri, çağrılı tebliğleri bulunmaktadır. Nöroloji, ortopedi ve ileri görüntüleme teknikleri konusunda düzenlenen meslek içi eğitim programlarında eğitmen olarak görev almıştır. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda başta nöroşirurji olmak üzere akademik çalışmalarına devam etmektedir.